dogMatista si reply-ul

Am citit post-ul  Monicai Stanila ( dogmatista) si nu inteleg suita de reprosuri a cenaclului Pavel Dan cu privire la “neimplicarea” lor, nici macar consultativ, in Studentfest. Stimabililor, nu cred ca trebuie sa ma justific in fata voastra cu privire la activitatile pe care doresc sa le intreprind  sau sa va enumar oamenii pe care ii tratez eu cu pretiozitate.

\http://dogmatista.wordpress.com/2010/05/04/despre-studentfest-2010/

Mi-am permis sa raspund. Pentru ca nu ma caracterizeaza pasivitatea in fata unor aberatii nefondate.

Buna si ma bucur sa vad reactii. Binenteles, nu sunt intru totul cele pe care le asteptam! Dar, asta este. E o forma de manifest! Orice comentariu cu privire la evenimentele pe care le organizez  in cadrul sectiunii de literatura este binevenit, atata timp cat e justificat.
Ca sa-ti fac o prezentare clara si succinta, sectiunea de literatura organizeaza, da, o conferinta cu Radu Paraschivescu, Robert Serban, Daniel Vighi, Marius Aldea Stefan, Olga Stefan ( daca faci parte din mediul literar, sigur stii cine e Olga, nu are nevoie de prezentare. Iti pot lasa blogul in schimb: www.olguvia2.wordpress.com). Conferinta se numeste 20 Post Cenzura si intr-adevar, se structureaza sub forma unei discutii. La o cafea, cu fum de tigara si idei suspendate. Conferinta pune fata in fata doua generatii de scriitori: cei care au scris inainte de 89 sau cel putin cunosc contextul in care s-a scris atunci si generatia 20+, cea care scrie sub influenta folclorului de tip urban.Astfel, noi asteptam sa vedem o “confruntare” de viziuni in ceea ce priveste (r)evolutia literaturii in spatiul romanesc. Se va puncta cenzura pre si postcomunista, se va pune problema austeritatii in romanul romanesc azi.
Locatia in schimb, nu e pe terasa D’Arc, e o eroare(nu ma ocup si de PR). E cafeneaua. Am optat pentru un mediu informal si nu vad nimic rau in asta. Miercuri se vor desfasura concomitent mai multe evenimente. Targul buchinistilor, prin care vrem sa recreem atmosfera unui targ de carte autentic cu standuri neconventionale, Spatiul de inventariere a imaginatiei-un box cu elemente avangardiste ( sa vii, o sa-ti placa). Seara, schimb de carti, workshop Dada si recital de muzica folk.
Daca domnisoarele care iti comenteaza postul, sunt intrigate de “lipsa” mea de competenta, le asigur ca i-am citit atat pe Dostoievski, Papini, cat si pe Kundera, Saramago, Sartre, Salinger, Hesse and the list goes on..  Daca tot va intereseaza background-ul meu, se pot cere referinte despre mine la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, la Literatura Comparata. Am publicat si eu si n-a trebuit sa astept 30 de ani ca sa fac asta. Oana, poate “conferentiem” la o cafea si incropim scenarii de cum se organizeaza un eveniment. Sunt convinsa ca-mi poti impartasi din vasta ta experienta. Ce spui? Poate initiezi tu un proiect de branding cultural…

Claudiu, ma bucur “despre” tine si despre practicatul acestui sport “datul cu parerea”. Incerc sa conturez cam care ar fi capacitatile tale intelectuale daca ajungi sa te rezumi la un simplu “ba, uite si la imbecilul asta cum arata”. Dar esti un personaj fascinant, sunt mai mult decat convinsa.
 
Studentfest-ul nu se vrea supereveniment, e un festival creat de studenti pentru studenti. A luat o amploare considerabila tocmai din acest motiv. Conceptul e simplu: se tin workshopuri, se promoveaza valorile tinere, se experimenteaza, se renunta la cliseu. Nu e un supereveniment. Nimeni n-a spus asta. Nimeni NU vrea asta…


2 thoughts on “dogMatista si reply-ul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.