5 books for my new year

sunt 5 cărţi pe care le-am ochit încă de anul trecut şi pe care anul ăsta vreau să le cumpăr( una am gasit-o sub brad), implicit să le şi citesc…

1. Mecanica Inimii- Mathias Malzieu

” Intai de toate, nu atinge acele. In al doilea rand, stapaneste-ti mania. In al treilea rand, niciodata, in vecii vecilor, nu te indragosti. Caci atunci, pentru totdeauna, acul care arata orele la ceasornicul inimii tale iti va strapunge pielea, oasele ti se vor sfarama, iar mecanica inimii se va strica iarasi.”

– pentru frumuseţea poveştii de acadea, pentru naivitatea cuvinţelelor ăstora simple şi pentru că-mi lasă senzaţia unui puf ce se ridică undeva sus, sus de tot…

2. Oameni de hârtie- Salvador Plascencia

” Oamenii de hartie nu sunt altceva decat niste fiinte extrem de sensibile dar incredibil de puternice, atat in sensibilitatile lor, cat si in darzenia cu care si le apara. Oamenii de hartie nu iubesc decat o data; o iubire sfasietoare care le domina viata si-i alieneaza. Forta sentimentelor este atat de mare, incat provoaca mutatii de un suprarealism crud, rasucit. Mainile se zgarie in muchiile ascutite ale femeilor de hartie, saruturile pasionale declanseaza hemoragii care raman rani deschise luni intregi.”

– pentru că am primit-o de crăciun de la cea mai dragă persoană.

3.  Sexul cireşilor- Jeanette Winterson

,,Sexul cireşilor” este o carte fluidă, ingenios artizanată cu infuzii poetice şi imagistică încărcată de simboluri, un roman despre libertatea uriaşă pe care ţi-o iei când refuzi să te uiţi înapoi şi când realizezi că şi cele mai solide dintre repere au de fapt consistenţa visului.

“Râul curge dintr-o ţară în alta fără să se oprească. Şi chiar şi cel mai solid dintre lucruri, cel mai iubit şi cel mai familiar nu sunt decât umbre chinezeşti pe perete. Spaţiu gol şi puncte luminoase”.

-pentru că-mi place felul în care mizeria devine accesoriu, pentru că-mi zugrăveşte fabulosul oraş londonez, pentru umor şi pentru cursul ludico-fantastic al poveştii…

4. Rant- Chuck Palahniuk

“Motivul de bază pentru care oamenii pleacă dintr-un oraş mic e fin’că în felul ăsta pot visa cu ochii deschişi că or să se întoarcă. Iar motivu’ pentru care stau pironiţi acolo e fin’că în felul ăsta pot visa la plecare. Unii sunt pur şi simplu născuţi oameni. Nouă, celorlalţi, ne trebuie o viaţă întreagă să ajungem aşa.”

-pentru că mi-a plăcut cam tot ce-a scris palahniuk, firul epic e mereu on rush, pentru ca are personaje blazate si geniale in blazarea lor.

5.  Dragostea în vremea holerei- Gabriel Garcia-Marquez

” Nici nu se putea altfel. Mirosul de migdale amare îi amintea de fiecare dată de soarta iubirilor neîmplinite”

Dragostea e o boală în care Florentino Ariza se afundă 50 de ani, 9 luni şi 4 zile. Dragostea e boală divizată, fizică şi spirituală, din jos de brâu şi din sus de brâu.

– pentru marquez nu dau motive. marquez se citeşte fără să ai motive.


4 thoughts on “5 books for my new year

  1. hola…la multi ani…mai vii pana la urma la TOT…am incercat sa te sun pe ceva numar de la speedy dar tot imi zice call failed…so, am ramas cu varianta online…

    p.s.: sorry de comment off-topic, poti sa il stergi dupa ce il vezi…:D

  2. la multi ani! voiam sa ma inscriu pe spreadsheet, dar era expirat deja. nu m-am mai putut inscrie. si chiar voiam:(( nu se mai poate face nimic? nu ne putem intalni zilele viitoare sa vorbim de TOT? chiar vreau sa merg, mi-ar placea sa ma implic la nivel national si vreau sa vorbesc cu the right persons. can you help?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.