conotaţia lui Mâine

Şi mâine e o zi. Plastică, memorabilă…aiurea.

Schimbarea nu vine pur şi simplu. Nu printr-un slogan electoral, nu prin declaraţii în media şi nu printr-un print bun. Faptul că, în prag de alegeri prezidenţiale, găsesc aceiaşi candidaţi, nu schimbă mai nimic. Aceleaşi feţe etalează monocromatic, la fel ca la tarabele din piaţă, ceapă, morcovi,  un an bun, o pensie mare, un sistem educaţional competent, o relansare economică, o soluţie la ieşirea din criză. Un mix bun. Mă-ntorc cu ani în urmă. Ce fac? Repun în funcţie un mandatar eşuat? Scotocesc google-ul să văd care e imbecilul care a furat şi a greşit mai puţin?! Poate ar trebui să-l găsesc pe marele absent  al perioadei comuniste. Sunt două posibilităţi aici. Fie e prea crud şi verde, fiind încă pe treptele facultăţii, fie o fi având vreo 70 de ani şi-a plecat în Elveţia din fragedă pruncie, “să trăiască bine”.   A  auzit de democraţia dezdemocratizată din România doar de vreo cinşpe’  ani încoace,  de pe la TVR internaţional.  Şi-a zis că se întoarce frate, în ţară să scape poporul român de actori versatili, să desţelinească neamul de leprele instaurate comod în fotoliile mari ( cu tapiţerii brodate, probabil…) de la Cotroceni. Care-i ăla măh?! PoliticiAnus Utopicus?!

Politica în România are ceva maliţios şi redundant. Băsescu şi Geoană merg mai departe în turul 2. ( keep walking, ionică umblătoru’)-Surprising? Not.  Thrilling. Not.  Inspiring?  Not.  Exciting?  Not at all. N-am votat azi. Am vrut să votez. Entuziasmată de Imagine Show-ul la care am luat parte în seara asta la teatru, m-am întors în Complex în ideea că îmi voi exercita şi eu acest drept fundamental. Sunt cetăţean responsabil!  Cu o coadă kilometrică la cele două secţii de votare din Complex, un horror flash cu ceaţă, studenţi semi degeraţi, pungi de pufuleţi, mi-am luat şi eu o pungă de pufuleţi şi-am dat dracului simţul civic! Mi-a pierit entuziasmul. Eu nu stau 2 ore în frig pentru o ştampilă şi un sticker pe spatele buletinului.

“votează. votul tău contează.” Ce să votez?…Dă-mi unul despuiat de măşti. Şi-mi pierd şi 2 ore în frig. Fără pufuleţi.  Doar să ştiu că nu mă trezesc  iar în vară, cu iluziile ciobite. Pentru că în afară de câţiva oameni, puţini…foarte puţini, le strâng singură de pe jos. Le adun şi le pun într-un şerveţel. Şi le las pe toamnă. Pentru că vara trebuie să merg să lucrez pe 3 schimburi printre oameni ale căror lecturi uzuale sunt Click! şi Star, departe de ţară, ca apoi să revin, să  pot să-mi plătesc una din facultăţi şi să trăiesc decent.

They don’t even promise a future. The future starts at that point when the last communist branch dies. Until then, there’s no future. There’s only a fickle image of how democracy should look like. They didn’t grow up with coke and with the freedom of speech on their eyelids.  They still have that fear crusted in their blood when they say something. Frightened that they might say it wrong. And that’s stupid, because there’s no such thing as right  or wrong, there’s only the angle and the situation. They didn’t know at that point that christianity is only a random alternative, not THE alternative to communist atheism…Îmi pare rău. Pentru Osut-iştii care întrebau dacă ai cevamai bun  de făcut duminica, răspunsul e Da: să mergi la teatru, să te plimbi relaxat prin parc, să mergi la jogging, să te uiţi la The Tudors,  să-ţi iei pufuleţi şi să-ţi faci un ceai, să deschizi televizorul şi să urmăreşti mascarada politică neprihănit…Studenţii în România reprezintă mai puţin de 5% din totalul populaţiei. Get real, change takes time. Or it takes a revolution to change times.


2 thoughts on “conotaţia lui Mâine

 1. nu stii ca pufuletii iti hranesc optimismul?
  gusto “ne invaţă” asta :p

  hmm,poate sunt “ei” 5% dar sunt in top3 cei mai uşor de influenţat/manipulat şi vin cu 1bonus:se mobilizează repede. de ce? poate din prostie. poate din adrenalină. sigur din acel “cockiness” tineresc

  mai ai 1şansă.duminică 🙂

  aa,şi mâine (joi) la ora19 e “dezbaterea finală”. pare titlu de blockbuster, dar singurul lucru spart o sa fie creierele telespectatorilor.

  facem pariu ca Băse va plânge? :))

 2. De unde sa incepi sa explici istoria cand lumea, ilustrata aici perfect de tipu’ asta de mai sus, se (dez)informeaza de pe antena 3 si din libertatea, click, cancan…?

  Eba e fata lu’ tata, eba e agramata ca vrea legalizarea drogurilor usoare, ta-su a vandut flota, ta-su ne-a bagat in criza si cate si mai cate alte aberatii strigatoare la cer dar inghitibile cand iti porti decorativ capul pe umeri.

  Eu nu stiu chiar MULTE lucruri despre politica si istoria noastra recenta, dar stiu atat cat sa ma descurc intr-o minima decenta la a observa ce se intampla in jurul meu.

  Raspunsul la intrebarea “de ce sa votez?” este foarte simplu: pentru ca vrei sa vezi toata gasca de mizerabili ridicati de pe comorile stranse din banii statului si bagati in parnaie, pe Iliescu judecat si intemnitat pentru crimele din timpul revolutiei si al mineriadelor, pentru ca vrei sa ai un sistem sanitar care sa aiba grija de tine, pentru ca vrei sa traiesti mai bine decat acum, poate chiar normal.

  Iti pot explica mai pe larg ultimii 20 de ani politici daca vrei, retine atat: PCR>FSN>FDSN>PDSR>PSD. Lupul isi schimba parul, iata. Pericoul e mare, e iminent, si singura solutie sunt acei amarati 5%, care nu sunt prosti si nici agitati de adrenalina, pur si simplu vor sa schimbe ceva. Si schimbare cere timp, da, dar daca tu iti petreci acel timp la teatru, nu va schimba nimeni lumea pentru tine cat lipsesti tu.

  Nu vreau sa par partinitor, asa ca nu voi spune nimic despre Basescu, decat ca daca nu vezi pericolul, si nu vezi nici ca, mitocan cum este, el este solutia perfecta la momentul asta, atunci n-ai inteles nimic din ce se intampla in jurul tau.

  Cat despre coca cola, poate ar fi mai bun un cico. Mai realist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.