de ce cluj

 

unirii 091

                                                                later edit: picture by dani

sunt zile în care nu scriu. pentru că da, există zile proaste. şi eu, se întâmplă să fiu neinspirată. şi ar fi simplu să dau vina pe sesiune. dar  e un mare blank “sesiunologic” .

la cluj am descoperit ritmul antrenant, exigenţa, profesionalismul şi un BCU impunător, am învăţat că studenţia e un mix ciudat, plăcut,  cu aromă de cafea, conversaţii “zorkiene”, gesturi inefabile, cărţi şi nopţi strofocate. îmi amintesc  analiza textelor ce aveau mereu ceva sexual sau auster,  subsolul cu ale sale chivoturi, paturi şi accesorii morbide ( recuzita celor de la teatru).  echilibru. studiam la litere- literatură comparată, aveam un prieten stabil care in a weird delighful way mă iubea. îmi plăceau ceaiul şi dichisul ăla de pe străzile mici şi înguste, oamenii,  clădirea barocă a facultăţii,sala de lectură nr. 2 de la BCU, aiesec cluj, îmi plăcea să-mi fac cumpătărurile jos la supermarket in sora. îmi amintesc de noaptea premergătoare examenului la eschatologie.  în capătul coridorului,  stăteam sub geam, undeva la etajul 5,neonul pâlpâia  şi încercam să-mi creez propriul scenariu de film horror.  mă credeam geniu,  incredibil de sofisticată, în pijamale şi şlapi de casă,  alergam prin complex după pachete de ţigări…. am băut vin în seara aceea cu o prietenă. mult vin,  am vomitat odată cu răsăritul.  şi-am zis că plec la timişoara… în cap răsunau în vremea aia buy me with a coffee şi noir desir…

***

pentru că  se încheie un an de experienţă timişoreană, pot certifica pe baza experienţei one year-one year, că  timişoara e cel mai trist lucru cu care a trebuit să mă confrunt. şi poate sună stupid,dar sunt mai dezechilibrată ca oricând, mai vulnerabilă şi total indiferentă. timişoara e plină de oameni ale căror gesturi le cunosc. pe oamenii ăştia îi ştiu. sunt atât de fazi, palizi şi uşor de citit. universitatea timişoreană iţi asigură o promovarea lejeră a examenelor, în schimbul celor 25 milioane pe an, 27,5 începând cu anul universitar 2009 -2010.  locuri sunt, se suplimentează.  fără număr, fără număr!!! absenţele la sport costă 15 ron bucata. profesorii în marea lor majoritate sunt plictisiţi de excrementele cu pretenţii universitare. simpatici şi agramaţi, studenţii crp-işti nu ştiu ce caută la facultate. la crp avem de toate. mix simpatic de jurnalism şi sociologie. advertising? pr? eşti prost?! cum să studiezi ceea ce pare normal la un profil de genul ăsta?! câţi din cei de la comunicare ştiu să comunice pe bune…? dar în fond, noi nu vrem intelectuali şi public speakeri, pare să ragă uvt-ul, noi vrem donatori care să suplimenteze fondurile. eşti student în anul I şi nu eşti din timişoara?  ghinion:

“n-avem cămine.”

“nu vă supăraţi, dar serviciul social…”

“du-te măi şi lasă-ne. tu nu-nţelegi, amărâtule că crp-ul nu dă cămin în anul I?”

“dar ştiţi e o situaţie mai specială…”

“da, noi ştim că voi sunteţi toţi 200 speciali…fiecare. nu mai veni că n-are rost. la anul! hai pa, că mai avem şi altele pe cap”

“dar…”

“pa!!!”

 


7 thoughts on “de ce cluj

 1. Nu sunt de acord. Analiza comparativa a avantajelor e incorecta pentru ca ai luat in calcul doua aspecte diferite. Daca vrei sa scrii un articol bun iti pot pune la indemana Metodologia Analizei Comparative. Pana atunci: Timisoara rulz
  Sunt tehnic in semn de protest la adresa artisticitatii tale din primul bloc de text.

  sa stiti ca poza e a mea

 2. dani, posturile mele nu sunt articole, prea puţin mă interesează caracterul publicistic. second of all, îmi poţi pune “la dispoziţie” şi nu “la îndemână”.
  indiferent dacă am abordat un stil plastic sau nu, “analiza” vizează, în primul rând, sistemul educaţional.

  apreciez simţul tehnic, dar eu nu scriu articole, nu urmăresc trafic, nu fac self marketing. eu scriu pur şi simplu.
  mi-am rezervat dreptul să delimitez paragrafele.
  şi da, poza e a ta.

 3. ca sa vezi. eu spun mai bine ceea ce vrei tu sa spui.
  some write, some pretend it. si colegii mei crp-isti invata sa scrie articole. crezi ca asta ii face buni?

 4. HAI CLUJUUU !!!! :))))))…mna si eu care credeam ca crp-u din cj e rau :))))….oricum CLUJ awaits u on the DARK SIDE (again) :))) u know we have cookies >:)….a si scriu acum din IBIZA :D…deci ne vedem din toamna la cluj ? …tzucka :))

 5. Aceeasi parere apropos de ce Cluj mai mult decat Timisoara ca si atmosfera, oameni, si profesori snobi si frustrati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.