three bean se inchide

zutto_sugar_killersa va explic. aradul in sinea lui e o aglomerare lejera. un singur loc misto avea si el pe post de cafenea de lounge.  incepusem sa cred ca locul are un fel de aura magica si impiedica imbecilii si agramatii  sa ii calce pragul. s-a facut prea putina publicitate la 3 bean coffee house ( 3 boabe, 3B cum il stiu most of us) si regret. un loc luminos, soft jazz si chillout, cafea proaspata, oameni draguti care te servesc zambind, multa culoare, arta, miros de cafea si abur sa-ti gadile simturile. din cate am inteles, cafenea crestina..personal nu ma deranjeaza. starbucks cu buget redus?( am auzit si asta. conceptul furat de la starbucks) . spun ca a fost mai mult decat atat, pentru ca starfucksul imi da senzatia de suprasaturare, lux exhibitionist, loc fake in care mergi sa-ti etalezi sandaua mihai albu si unde corporatii plictisiti vin sa faca risipa de bani pe caramel macchiato. unde nimeni nu cunoaste pe nimeni si nici nu vrea asta. three bean coffee house e dimpotriva – un loc in care s-a inchegat o mica comunitate. oamenii incepusera sa-l frecventeze de placere, sa se recunoasca din priviri. observi cum oamenii cauta sa-si gaseasca acelasi colt cosy pentru care au optat si saptamana trecuta. cafeneaua e pentru iubitorii de oameni, de povesti si de cafea.  baroc in culoare,  veneai sa citesti lejer o carte, sa faci pe boemul, sa fumezi cu ochii atintiti pe pereti, veneai pentru muzica, pentru servire, pentru atmosfera si pentru seninatate.

imi amintesc iernile in 3B, diminetile cu cafea neagra, fara zahar, poate putin lapte. reuniuni cu fosti colegi de liceu, prieteni, carti citite, planuri de vara, strategii si brainstorming, glume, sah, conversatii fara finalitate. prea multe amintiri. farame de viata intr-o cafenea. blinking life in coffee shops.  am inteles ca tot ce ramane din fostul 3 bean e numele. in rest, se instaleaza comod domni cu ceafa lata, jocuri mecanice, cafea si tot ce e mai select din lumea asta. domnii astia au bani. noi, studentii ce frecventam 3 bean-ul n-avem potentialul dansilor. cu potential noul loc, azi merg sa check it out personally.


8 thoughts on “three bean se inchide

 1. Acuma ca citesc randurile tale, parca doare si mai rau.
  Nu va ramane nici numele acelasi.. ca nu s`ar mai potrivi.. cum nici oamenii nu s`ar mai potrivi.
  Oricum.. poate cineva, candva.. va avea si visul, si banii sa creeze un loc cel putin la fel de fain..

 2. Dacă oarecând eram ca acasă în Arad, acum ajung doar fugitiv să-l revăd, astfel că despre existenţa Three Bean nici nu ştiam. Dar, dacă era locaş mişto, e păcat de el!

 3. at one of them: am inteles ca inchid 3B-ul pentru ca erau pe zero. fara pagube, fara profit…iar fara profit, what’s the use of keeping it? pacat…era unul din locurile dragute si primitoare.

  1. I know. It made me feel like home.. N`am simtit niciodata, acolo, ca lucrez pentru bani. De bani am nevoie.. dar era un capitol complet separat.

 4. at vania: ramane joy’s-ul…se spune ca e cafenea literara..ciudat, singura trimitere la asa ceva e un raft plin de carti( prafuite si cu insecte misunand in voie) si cateva potrete ale unor scriitori contemporani agatate pe pereti..atmosfera lipseste cu desavarsire.

 5. M-am hotarat sa dau un search pe google apropos de ex-cafeneaua mea preferata. Si am dat din intamplare peste textul asta. M-a emotionat.
  Imi pare rau ca nu mai am unde sa imi beau cafeaua in Arad. S-a scurs un picur sarat citindu-l ca sa zic asa. Nice writing, Mimi.

 6. Deci asta s-a intamplat! O vreme tot am tras speranta ca de fapt s-a mutat, si nu-l gasesc eu 😦

  Mi-e o ciuda de numai. De fiecare data cand ajungeam in Arad pierdeam juma de ora in trafic pentru o cafea, in loc sa ocolesc pe centura. Si nu-mi parea rau deloc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.