au revoir, vama veche

despre fonduri alocate diferitelor zone cu potential turistic s-a tot vorbit. bai, ma bucur ca se arunca cu bani in stanga si in dreapta, dar ca de obicei, there’s a big lack of understanding and ideas in capatanile celor cu putere de decizie. vama veche nu e “despre turism”. sau cel putin nu despre  acel turism conventional care se vrea promovat. vama nu are nevoie de astfel de investitii. n-are nevoie nici de hotel, nici de pista pentru biciclisti si nici de bancute in mici oaze de verdeata. inteleg, se vrea asfalt. mult asfalt. “asfaltul”  alimenteaza ideea ca asta ar inseamna  civilizatie.  civilizatie  e mai degraba atunci cand arunci ambalajul  la cos si nu pe jos si nu cand ai asfalt in ograda. poti sa te cimentezi din cap pana in picioare, asta nu te face civilizat.  nu stiu eu cum a fost vama prin anii 90 si whatever, inainte de expirat, shire stuf,  folk, aglomeratie- banuiesc ca a fost feerie salbatica, unde oamenii cautau sa se regaseasca in alti indivizi pe un fond spiritual comun. unde veneau sa se rupa tocmai de Civilizatie, unde era ok sa fii random si easy, unde nu trebuia sa fii eclectic din punct de vedere vestimentar. pielea arsa de soare si marea acopereau exact ce trebuia acoperit. mie vama aceea “nu mai e ce-a fost” mi-e inaccesibila. un hippie state of mind pe care oricum nu am cum sa il regasesc pentru ca nu i-am prins perioada de glorie.  inteleg doar ca  ceea ce s-a intamplat in ultimii 5-6 ani nu a fost benefic. a venit consumerismul si a inceput sa inghita frumusetea salbatica. i guess ca e un fel de replica la marea ce inghite nisipul. stai cu blank-ul in suflet, cu nisipul pe degete si sare pe piele si apa vine si iti fura nisipul. cam asta e. ramane sarea…si asta usuca. sunt sigura ca vama veche will fade away. e inevitabil. campania “salvati vama veche” aduce asfalt. am asta si acasa. multumesc.  

recunosc mergeam pentru oamenii pe care ii intalneam acolo, pentru senzatia de libertate pe care pe strada nu o am sau nu am curajul sa o am. inca nu-mi dau seama. mergeam pentru folk si oameni ce dansau pe plaja. pentru sentimentul  special si boem. 

revenind:

si ca o campanie P.R. esuata, de tip salvati vama veche, continui: vreti sa asfaltati ceva? incercati sa faceti asta in marea metropola de pe la noi.  ma rog, metropola vine vorba. asfaltati-i drumurile. that’s also fun. bucurestiul e o oaza de soferi frustrati. scapati-i de frustrari.  fascinanta portiune arad- oradea urla si ea  “vreau asfalt”…si sunt atatea si atatea lucruri de asfaltat in tara asta, incat ma intreb serios daca vama veche trebuia “imbunatatita”.  sunt plictisita si scarbita de toata mascarada asta…tot ce pot sa ofer e voma mea acida…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.