zile, reactii, contradictii

zilele astea atarna greu… le atasez unei toamne emotionale in ale carei contradictii halucinante m-am incalcit. azi mi-am propus sa nu ies din casa…am deschis doar geamul si privesc din cand in cand in partea mea stanga.  crengi sterpe afara. strapung mai jos cu privirea pana cand pot sa  citesc oamenii la intamplare. unul rade (vorbind la telefon). altul e foarte concentrat, pus pe repeat, gesticuleaza si are un tic motoriu. cei mai multi zambesc.  sunt fericiti si se bucura de nimicnicia unei zile. in fond zi random…ca oricare alta. am tot observat ca oamenii au reactii ieftine in preajma unor zile cu notorietate. ei chiar cred ca numarul zilei e de vina pentru ce li se intampla si nu care cumva ei sunt responsabili pentru giving that day sense and color or spreading crap all over the place. vineri 13, de exemplu, e reactia- kitch-manipulatoare prin excelenta..vineri 13 e momentul de departe ideal  sa-ti ratezi viata. si e scuza perfecta. nu a fost vina ta. fatalitatea! ananke…te sustragi cu multa demnitate. ceilalti sunt sensibili la lucruri de genul asta. de cate empatia vei avea parte!… daca nu vrei totusi asa ceva si pledezi pentru un alt tip de 13, follow this: 

pentru ca totul sa decurga perfect in zi de vineri 13

nu trebuie sa fii vulnerabil la niciun fel de situatie.

comunicarea interpersonala se exclude.

tragi roletele, inchizi usa, scoti tot din priza, stai pe intuneric. vezi sa faci astea inainte de miezul noptii

 daca se poate nici sa nu mananci e perfect- pericolul vine pana la urma si din cascaval. plus you might actually thank zilei asteia. te scapa de vreo 2 kilograme. asta pentru voi, cei ce va mandriti cu your lousy silhouttes.

don’t take a shower, poate au infectat aia apa…nu se stie. fatalitatea vine  pam-pam pe tevi, la robinet. 

don’t sleep. you might actually never wake up.

ok. s-a inteles. nu faci nimic, nu te gandesti la nimic, nu te atingi de nimic si mai presus de toate, don’t read this post. s-ar putea sa-ti vina idei.  da, da. poti sa respiri si poti sa si clipesti. cam atat. enjoy the day! 🙂

 i know…it’s all about tradition you’ll say and paranoia…dar poate tocmai asta deranjeaza si tine in loc, aceasta dependenta de traditie, de tot ce e conventional in preajma unor zile: de la reactii, la culori specifice, accesorii care sunt MUST have/ wear, pendative, pisici negre and so on… e 1 martie si oficial lumea experimenteaza “spring state of mind”. well it’s only a  perception. pentru ca la mine nu se aplica. da, mi-e ciuda, mi-e ciuda ca  e atata liniste ce ma scoate din minti,  ca e aproape soare si ca in general ma pliez pe vremea de dincolo de fereastra. as vrea sa pot rabufni de fericire, sa rabufnesc la modul ala paroxistic,  genul ala de “one second-ever-lasting-attention”, lumea sa ma perceapa drept smintita, outrageous. sa ies din mine sau sa ma dezintegrez piece by piece.  nu mi-am imaginat niciodata ca pot da dovada de asa de multa depresie “post-februariana”, dar la naiba cu primavara voastra..sunt atat de moody azi, sunt foarte moody. sunt enervata de starea mea lame si de euforia celorlalti. cu cat lumea e mai fericita afara acolo, cu atat ma enervez si mai tare.. azi am sa-mi rearanjez toate cartile pe rafturi, am sa strang hainele din mijlocul camerei si am sa ma bucur de reactiile celorlalti. pentru ca eu am ramas fara nicio reactie.

 

hours later: n-am rearanjat cartile si da, am iesit afara..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.