alternative version

indiefinal-copy

 

cateva variante de bands cu potential din sfera indie. in ciuda faptului ca nu se prea bucura de promovare in media romaneasca, muzica suna al naibii de bine.  internetul e un flagel, in cazul asta, myspace-ul cucereste pe cine trebuie. fanii exista, vin la concerte, se incheaga “societatea” celor proaspeti iesiti din salile de repetitii de tip fabrica  flacara rosie, garaj, demisol.  la scala mare, scena indie si alternativa romaneasca explodeaza in capitala. The MOOoD, Dekadens, The Amsterdams, The Pixels sunt probabil cei mai norocosi dintre bucurestenii care s-au adunat aiurea intr-o zi si au decis sa faca muzica dupa bunul plac.

exceptand Bucurestiul cu indie providing-ul lui, notorietate si  rezonanta intalnesti si pe scenele cluburilor 3/4  clujene sau timisorene. Persona, the Mushroom Story, Mauser, indivizii astia sunt fericiti cand muzica lor e consumata de o mana de fani, nonconformisti in marea lor masura,  cu un public fidel si pretentios.  

** de mentionat ar fi totusi  apropo tv, care a incercat sa-i aduca in atentia publicului telespectator prezentandu-i sub ceea ce eu as numi the alternative version concept. in speranta ca vom ajunge sa ne educam putin urechea si vom incepe sa reactionam ostil la fried brain barbie & ken dolls si la silabisire ieftina de versuri pe sound si unde procesate high tech,  acestea sunt cateva adrese de myspace unde ii puteti asculta pe some of these guys:)  

http://www.myspace.com/themoodofficial

 http://www.myspace.com/theamsterdams 

http://www.myspace.com/dekadens 

 http://www.myspace.com/personatm

 http://www.myspace.com/thepixelsofficial  

http://www.myspace.com/mauserband

 http://www.myspace.com/themushroomstory  

  http://www.myspace.com/boeufband 

http://www.myspace.com/allthebadjokes 

(p.s. AlltheBadJokes- interesting sound, waiting for more, much more:)


 

 

have a nice christmas and thank you for your music.

 4 thoughts on “alternative version

  1. mah nu stiu ce sa zic de mauser si de afinitatea lor indie.i-am ascultat si nu sunt deloc indie,poate doar daca te referi la fenomenul de indie,in rest,parerea mea e ca nu sunt.plus ca nu-mi plac:P

  2. well, statutul mauser e un pic mai special. adica clar, nu e ideea aia de indie brit. sunt destul de extravaganti, ma trimit cu gandul la ceva muzica de infanterie updatata. try indie-funk in french. asculta “chanson dada”. sunt curajosi oricum. si transmit ceva original. pagina de myspace e chiar dragutza, iar la type of label apare Indie. p.s. nu sunt chiar pe stilul meu, ii prefer pe the pixels si the MOOoD:)

  3. mauser astia ma duc si pe mine cu gandul la ceva gen “vama veche – am sa ma intorc barbat”
    oricum sunt interesanti
    eu prefer persona :X and i love their jazzy look

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.